Narodna Muzika
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vladan: Harmonikaski kutak (razni izvodjaci/zanrovi)

+113
ja77bih
crniduja
stevovic
milovanmilosevic
krnetic.milan
Cromario
batadjero
proka33
DjKix
radomir-raja
bojan1502
3latibor50
ljubomir1954
radegoo
batica85
radesin
ausie
stenac93
Markos Prodanovicius
Predatori81
gaga
micha56
dragantempa
nesapn76
dzonza
seboj
dragan koja
glogin
mirel1988
dragan3
valexrs
djole970
LackyB
djormis
Zeps
promada1982
Sasa56
auslender
Goga
ljupa
paradiso
stosaal
amza_korg
jastucic
cvele64
rilevr
Tmavljanin
Ciga
zoran13
djule
sivigruja
Nasi
Reba09
zoketa
mince
Kanarinac
goga_ch
mmiki0000
peka_016
macan68
misko29
vdrazen
shop
nebojsa.isailovic
goran
Nbogdanovic92
Marty0707
smed
radso76
skylabgd
lnzarko
acko_iz_kanade
telema
ljubstev
mimi.va
servismicronic
kalauz
tomazzi
banepavlovic
djux
sabanovicsabahudin
Andjeo
zokipk92
Misov
musicman
mikinac2
boban1969
maki007
Shteki
mazda626
cergar
daco85
pesmica
stari21
samodreza
abreu
gmilosav
dejan014
Djole
milan61
mance
homoljac
Nesbojsa
nicifor91
Daniel93100
slaveles
Nikki
mischa54
ljupcebgd
SokoL
sigmax54
Stole08
amater
117 posters

Strana 17 od 22 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22  Sledeći

Ići dole

Vladan: Harmonikaski kutak (razni izvodjaci/zanrovi) - Page 17 Empty Re: Vladan: Harmonikaski kutak (razni izvodjaci/zanrovi)

Počalji od amater Ned Avg 29 2010, 06:13

Kanarinac, druze,

samo kliknes na ovo veliko dugme sa plavom pozadinom gde pise "Download Now"

[You must be registered and logged in to see this image.]
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Godina : 61
Drzava/Grad : Srbija/Jagodina Canada/Victoria
Datum upisa : 14.12.2009

Nazad na vrh Ići dole

Vladan: Harmonikaski kutak (razni izvodjaci/zanrovi) - Page 17 Empty Re: Vladan: Harmonikaski kutak (razni izvodjaci/zanrovi)

Počalji od Kanarinac Ned Avg 29 2010, 06:17

Sad oki lako tebi kad znas puno jezici pa razumes Skidoh
Kanarinac
Kanarinac
MODERATOR
MODERATOR

Godina : 104
Drzava/Grad : Bern CH
Datum upisa : 14.04.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Ned Avg 29 2010, 06:59

Ako vec nisi onda preuzmi i LP Ðurice Đorđevića, Trsinog sina i mog kucnog prijatelja iz Rekovca koji sam postavio u odeljku za aktivne clanove ovde: [You must be registered and logged in to see this link.]
Pozdrav :sm112
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kanarinac Ned Avg 29 2010, 07:00

Jesam video i preuzeo jos jednom hvala
Kanarinac
Kanarinac
MODERATOR
MODERATOR

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pesmica Ned Avg 29 2010, 09:10

Hvala i od mene za ciginog Bobana, pa da se vratimo Miliji Spasojeviću.

Kod mene bila zbrka u 1957, ovo u zagradi behu stari i valjda pogrešni naslovi (a to mora biti Ljubo kriv), prijavljujem zbog brojeva koje tu pripisah, ne znam imate li slike za proveru
Milija Spasojevic 1957 - 01 - Obrenovacko kolo.mp3 = Jugoton 1530
Milija Spasojevic 1957 - 02 - Bacevacko kolo.mp3 = Jugoton 1531
Milija Spasojevic 1957 - 03 - Milijino kolo (Orijent).mp3 = (Neresnicko kolo) Jugoton 1502
Milija Spasojevic 1957 - 04 - Dzumbus kolo.mp3 = (Milijino kolo) Jugoton 1503

Onu makijevu singlicu 1960 (a možda i 1962x, epy 3137) usnimio je i Ljubo, a ona od homoljca edk 5416 bi mogla biti 1972x.

Za dodati ima ono što je postavljao jovica
Milija Spasojevic - BLP 5002 - Kolo 1
Milija Spasojevic - BLP 5002 - Kolo 2
Milija Spasojevic - BLP 5005 - Makedonsko Oro
Milija Spasojevic - BLP 5005 - Ratkovo Kolo
Milija Spasojevic - BLP 5006 - Resnicko Kolo
Milija Spasojevic - BLP 5006 - Zikino Kolo
sve to na albumima sa Nadom, ako treba i koja pesma, javi, evo kola
[You must be registered and logged in to see this link.]
i slike ta 3 albuma
Pesma Kad zasvira harmonika ima i sa Cunetom iz 1960, poZdrav odavde

pesmica
ZLATAN CLAN
ZLATAN CLAN

Datum upisa : 09.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Kanarinac Ned Avg 29 2010, 09:24

Mene Pesmice ovi podaci ne interesuju puno samo ako ima neko kolce za moje uvce i da se moze preslusavati jer ce se naci u posebnu fasciklu.Ovo ce dobro doci Vladanu i onima koji sa bave sa ovi podaci.Ipak hvala ti puno za postavljena kola.Pozdrav iz Ch
Kanarinac
Kanarinac
MODERATOR
MODERATOR

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zeps Ned Avg 29 2010, 09:37

И ја мислим да су ти у загради погрешни наслови, а те бројке ми баш нису јасне, зар не би требало да су под једним бројем?
Ја од Јовице имам BLP 5005 и BLP 5006 комплет, па ако имаш комплет BLP 5002 ја бих био захвалан ако би могла поставити, ако не задовољићу се и са она два колца.И још једна молба, ово Чубурско што имаш од Циге, да немаш и остала са тог сингла, снимак је супер.

Хвала унапред и поздрав.

Zeps
Super Clan
Super Clan

Godina : 36
Drzava/Grad : Srbija/Novi Sad
Datum upisa : 31.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pesmica Ned Avg 29 2010, 10:04

I meni se svideo taj snimak, zato ga i dodah, ali nemam više od Milije sa cigom u tagu... Ostatak BLP 5002
A ono sa brojevima 1957 moglo bi biti da su to dve singlice sa po 2 kola, otuda valjda ti različiti brojevi (samo se ne sećam ko je to javio, a da nije dao i slike, al Ljubo mi sumnjiv), poZdrav Zeps!
PS Imadoh i neko Užičko al novije pod njegovim imenom, al to u stvari Novica Negovanović!

pesmica
ZLATAN CLAN
ZLATAN CLAN

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od maki007 Ned Avg 29 2010, 14:05

Narodna biblioteka Srbije

maki007
maki007
ZLATAN CLAN
ZLATAN CLAN

Datum upisa : 10.05.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pesmica Ned Avg 29 2010, 20:08

E sad nek posluša na sajtu biblioteke jel Neresničko, poZdrav maki007!

pesmica
ZLATAN CLAN
ZLATAN CLAN

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Ned Avg 29 2010, 22:26

Pre svega se izvinjavam sto malkice kasnim sa odgovorom, ali zaista nisam mogao pre.

Pesmice, Maki i svi ostali kosji ste involvirani oko kola Milije Spasojevica koja su ovde nedavno postavljena - izvinjavam se za malu pometnju koju sam uneo. Embarassed Molim Vas da mi oprostite.
Ucinio sam to iz njboljih namera, a evo i obrazlozenja...

Kako je Maki dokumentovao sa web sajta Narodne biblioteke Srbije, fakticko stanje jeste da se numera broj 03 iz 1957 zove Neresnicko kolo. Fakticko stanje jeste takodje i to da se ta ista melodija na Milijinoj ploci iz 1971. godine koju je Homoljac postavio neposredno pre mene zove Milijino kolo (Orijent). U momentu postavljanja ploce iz 1957 za nju nije postojala nikakva slika, a ja nisam znao ni ko ni kada ju je ripovao pa samim tim ni da li mu se moze verovati... Dakle polazeci od cinjenice da je Homoljac prilozio sliku ploce iz 1971 odlucio sam i preimenovao numeru broj 03.

Kako se vidi sa web sajta Narodne biblioteke Srbije, fakticko stanje jeste da se numera broj 04 iz 1957 zove Milijino kolo. Ali takodje je fakticko stanje i to da se ta ista melodija na Milijinoj ploci iz 1971. godine koju je Homoljac postavio zove Neresnicko kolo. Meni je tada bilo ocigledno da je autor ili riper izukrstao nazive ova dva kola i sobzirom da sam imao sliku omota iz 1971. odlucio se da njoj i verujem.
Ovde je dodatni problem nastao sto sam nenamerno zaboravio da preimenujem fajl pa mi je u nazivu umesto Neresnicko otislo kao Dzumbus. Zasto sad pa Dzumbus? Zato sto su to isto kolo i Novica Negovanovic i Mikica Miodrag Markovic snimili pod imenom Dzumbus i sto sam ga ja jedino tako znao i interno zvao.

Pozdrav svima i jos jednom IZVINITE na neprijatnosti koju sam prouzrokovao.
PS. Obecavam da vise nikada necu svesno ni namerno menjati originalne nazive pa makar mi pritisak skak'o i na 200 kada vidim da jedan isti autor svojoj istoj melodiji na tri svoje ploce tri puta kumuje... Uzas i haos Sad
homoljac :: [You must be registered and logged in to see this image.]
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Pon Avg 30 2010, 07:09

Hajd' da jos malkice elaboriramo nastali problem Cool
Ja znam da je mnogima od Vas ovde jedino vazno da imena odgovaraju onome sto je na omotima i/ili ripovanim plocama i tacka. Ali ja ne mogu da kao noj "zarijem glavu u pesak" kad vidim ociglednu gresku i zbrku. Sustina je da Milija Spasojevic ima ta dva najpoznatija kola koja u narodu i medju harmonikasima a narocito dugmetarcima zive i sviraju se dan danas, ali je autor na nesrecu svako od njih na ove dve singlice nazvao po jedanput Neresnicko. S druge strane gledano, svako od ta ista dva kola je jednom nazvao Milijino kolo a drugi put Milijino kolo (Orijent). E evo Orijent i to jos u zagradi nam "ne dozvoljava" da prostom logikom samo zakljucimo kako je pri stampanju jedne od ovih dveju ploca doslo do permutacije i prostog ukrstanja imena, sto je prakticno vrlo moguce. Tada bi se samo dalo raspravljati na kojoj ploci su nazivi odstampani po autorovoj volji i stvar bi bila resena. Ja i dalje verujem da je ova novija singlica merodavnija jer je pokojni Spasojevic ubacivanjem reci Orijent u naziv Milijinog kola nesto hteo da potcrta i nedvosmisleno pojasni., zar ne?

Sledi nastavak...
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Pon Avg 30 2010, 07:10

Najpre jedan dodatni i nepobitni argumenat da su nazivi iz 1971. ispravni jesu originalne note Milijinog Orijent-a. Evo ih u prilogu, pogledajte sliku, a muzicari ce procitati i potrvrditi da sam u pravu.

Dakle, kratki rezime, imamo dva kola i originalno su imenovana ovako na plocama:
1. 1957: Neresnicko kolo, pa 1971: Milijino kolo (Orijent)
2. 1957: Milijino kolo, pa 1971: Neresnicko kolo

amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Pon Avg 30 2010, 07:11

E sad posto sam gore, iskreno se nadam, razresio sve dileme sledi dodatnomalo "zakuvavanje"...

Naime, Branimir Djokic je 1970. godine snimio Milijin Orijent pod nazivom Civijaski dzumbus.
Evo "crno na belo" i slika omota gde se vidi da je bas ono udarno kolo, a i mp3 da se cuje i melodija:
[You must be registered and logged in to see this image.] B.Djokic_-1970-_Civijaski_dzumbus_(M.Spasojevic).mp3

Desetak godina kasnije, najpre Novica Negovanovic, a potom i Miodrag Mikica Markovic iz Nisa, snimaju obojica na svojim samostalnim albumima Neresnicko kolo pod nazivom Dzumbus:

N.Negovanovic_-_Dzumbus_kolo_(M.Spasojevic).mp3

M.Markovic_-_Dzumbus_kolo_(M.Spasojevic).mp3

Zasto su doticna tri gospodina i harmonikaske legende preimenovali Milijina kola - to bismo morali njih da pitamo, zar ne? Hvala Bogu sva trojica su jos uvek i zivi i aktivni ...

Interesantno je to da su sva trojica osvajali titulu prva harmonika u SokoBanji i to: Branimir 1964., Novica 1967., a Mikica 1981. godine
Nadam se da ce bar poneko od Vas uzivati u virtuoznoj interpretaciji ovih starih i vecitih melodija Wink
Pozdrav svima :sm112
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Uto Avg 31 2010, 02:45

Dobro Pesmice,
ja se "polomih" da objasnim i razmrsim "krive Drine", a sad svi cute pa cak i Ti nesto mudrujes, "sine Brute" Sad
pesmica ::E sad nek posluša na sajtu biblioteke jel Neresničko, poZdrav maki007!
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Zeps Uto Avg 31 2010, 09:00

Ја све прочитао, и немам шта да додам.Све је логично и има смисла што си написао.Свака част за анализу и уложени труд.

Поздрав хармоникаш.

Zeps
Super Clan
Super Clan

Godina : 36
Drzava/Grad : Srbija/Novi Sad
Datum upisa : 31.03.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od pesmica Uto Avg 31 2010, 19:22

Ja se slažem kako vi kažete! Doktorska disertacija odbranjena, he, he..

pesmica
ZLATAN CLAN
ZLATAN CLAN

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Uto Avg 31 2010, 21:17

Ha, ha, ha Laughing
Pesmice bas me slatko nasmejao ovaj Tvoj komentar. Sad mi nije zao ulozenog truda da napisem sve ono gore.
Hvala lepo i veliki pozdrav :sm112
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od djormis Sre Sep 01 2010, 18:31

svaka čast za sve postavljeno, posebna pohvala za Dragana Matića, čovek rastura

pozzzzzzzzzzzzzzzzzz
djormis
djormis
Srebreni Clan
Srebreni Clan

Godina : 72
Drzava/Grad : slovenija
Datum upisa : 03.01.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od LackyB Sub Sep 04 2010, 21:00

pozdrav

LackyB
Registrovan Clan
Registrovan Clan

Godina : 56
Drzava/Grad : Srbija Beograd
Datum upisa : 30.08.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ljupa Pon Sep 06 2010, 19:46

amater imas ovde nesto sto si trazio.

Pozdrav.

ljupa
Stalni Clan
Stalni Clan

Godina : 57
Drzava/Grad : bih
Datum upisa : 19.02.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od amater Pon Sep 06 2010, 20:33

Hvala Ti Ljupo za video snimak sa Pavketovog DVD-a.
VELIKI pozdrav "s' kraja sveta" :sm112
amater
amater
Veran Clan
Veran Clan

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi.va Ned Sep 12 2010, 18:16

Reba prijatelju evo za tebe i ostale prijatelje forumase konacno sam nasao kasetu sa kolima Dragana Jankovica - Mirijevca.Na zalost nemam omot,ali evo kola. [You must be registered and logged in to see this link.]

mimi.va
Srebreni Clan
Srebreni Clan

Godina : 45
Drzava/Grad : srbija/valjevo
Datum upisa : 20.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Reba09 Ned Sep 12 2010, 19:16

Mimi,druze,hvala ti veliko za kola i pesme sa ove kasete Dragana Mirijevca.Bas sam je dugo trazio,i bio pomalo nestrpljiv.Svaka cast i jos jednom puno hvala.
Veliki pozdrav za VA iz UE.

Reba09
Veran Clan
Veran Clan

Godina : 51
Drzava/Grad : Srbija Uzice
Datum upisa : 26.03.2010

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od mimi.va Pon Sep 13 2010, 05:07

Da li neko mozda ima ovo kolo od Perice Jovanovic Gule,sviraju ga Smekeri uzivo? [You must be registered and logged in to see this link.]

mimi.va
Srebreni Clan
Srebreni Clan

Godina : 45
Drzava/Grad : srbija/valjevo
Datum upisa : 20.01.2009

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Strana 17 od 22 Prethodni  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 22  Sledeći

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu