STARE NARODNE PESME
+14
tamnavac
samodreza
jovica
Stole08
BakiBor
goga_ch
draganmikovic
Kanarinac
Boki
nebi-vs
pesmica
crniduja
hadjija
mirnikolic
18 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
STARE NARODNE PESME
Molim poznavaoce dobre stare narodne pesme da mi odgovore koji pevac je snimio pesmu Maramica od belog fulara u cijem tekstu je jedna od strofa Moj dragane becarino stara, ne zene se momci kraj bunara, emitovana preko radija tokom 60-ih godina.
S postovanjem, mirnikolic
S postovanjem, mirnikolic
mirnikolic- Stalni Clan
- Godina : 65
Drzava/Grad : Srbija, Beograd
Datum upisa : 24.03.2009
Re: STARE NARODNE PESME
pesmu sa tim nazivom imam samo od jasne kocijasevic,album 1988
hadjija- Stalni Clan
- Godina : 66
Drzava/Grad : BiH,gradacac
Datum upisa : 14.01.2010
Tu pesmu pevaju mnogi a mislim da je Zivka Djuric prvi izvodjac???.Sto se tice teksta koji navodis to je slobodna verzija i mislim da nije sa ploce.Ja mislim da sam je davno cuo u nekoj emisiji na TV.Preslusao sam 4-5 izvodjaca ali svi pevaju tri strofe koliko ima.Pozdrav
crniduja- Veran Clan
- Godina : 67
Drzava/Grad : Sr.Mitrovica
Datum upisa : 20.12.2008
Ako neko ima pesmu od Predraga Zivkovica Tozovca Kad povedem kolo moje (nisam siguran da je ovo tacan naziv pesme), ali one originalne verzije u kojoj jedan lik recituje reci vezane za broj puske, cokule, ptice, svalerke i slicno), molim da je postavi na link spedishare, kako ne bi ispalo da tu pesmu poseduje samo jedna radio emisija na jednom radiju, cije ime necu pominjati da ne bih prekrsio pravila foruma.
S duznom zahvalnoscu, mirnikolic
S duznom zahvalnoscu, mirnikolic
mirnikolic- Stalni Clan
Predrag Zivkovic Tozovac - Jeremijino Kolo [Ciga Milenkovic]
crniduja- Veran Clan
Ne vidim link, pa da dopunim
[You must be registered and logged in to see this link.]
pesmica- ZLATAN CLAN
- Datum upisa : 09.05.2008
Nisam postavio Tozovca samo sam dao informaciju o nazivu pesme zato nema linka.
crniduja- Veran Clan
Koleginice evo Toze i sa mog tanjirceta (paz da ne ispeces prste VRUCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE )
- Kod:
http://www.speedyshare.com/files/29964331/Tozovac_-_1972_-_02._Jeremijino_Kolo.mp3
nebi-vs- ZLATAN CLAN
- Datum upisa : 13.05.2008
He, he, znači primetio si tvoj nick u tagu, al začudo nemam sve tri od tebe, samo prve dve (i to osakaćene štedljivim konvertovanjem), veliko hvala za novi snimak i da budem bezobrazna (puusti me da ginem) pa zatražim i ostale sa te singlice (da je u kompletu kad su tako lepe pesme, a vala i snimak), poZdrav!
pesmica- ZLATAN CLAN
Kad sam imao malo iskustva a i lose primere kako ne treba ripovati, sta se sad tu moze. nadam se da cete mi te stare grehe oprostiti. zato imam i onu temu Novo i Onovljeno (da bi ispravio te svoje grehe )
Tozu sam snimio malopre samo onako na brzaka. Bice cela garant jer je moram jos dobro oprati pa ce biti i menje klikova a spremam i po koju da maknem sa svog spiska koje su namenjene i za tebe.
Nemam nazalost vise toliko puno vremena za ripovanje kao nekada, zato sad postavljam manje ali kvalitetnije
Tozu sam snimio malopre samo onako na brzaka. Bice cela garant jer je moram jos dobro oprati pa ce biti i menje klikova a spremam i po koju da maknem sa svog spiska koje su namenjene i za tebe.
Nemam nazalost vise toliko puno vremena za ripovanje kao nekada, zato sad postavljam manje ali kvalitetnije
nebi-vs- ZLATAN CLAN
pesmica ::He, he, znači primetio si tvoj nick u tagu, al začudo nemam sve tri od tebe, samo prve dve (i to osakaćene štedljivim konvertovanjem), veliko hvala za novi snimak i da budem bezobrazna (puusti me da ginem) pa zatražim i ostale sa te singlice (da je u kompletu kad su tako lepe pesme, a vala i snimak), poZdrav!
Pesmice mala ispravka. Kolko se ja secam, sve sto sam nekada kacio je bilo sa 192 kBit/s a ovaj Tozin singl jos nisam ripovao, skenirao sam samo omote . Imam i ja u Folderu sve sa Neta i u razlicitim Bitratama (od 128 do 320).
nebi-vs- ZLATAN CLAN
Molio bih da neko postavi sledece pesme od dueta Milica Popovic i Petar Tanasijevic: Imam nano dva dilbera, Livadom cvetnom setasmo sami, Oj devojko sve najlepse moje i Zasvetleo mesec. Unapred hvala.
mirnikolic- Stalni Clan
Imam samo prve dve, izvoli
pesmica- ZLATAN CLAN
Da li neko moze iz arhiva Radio Beograda da isceprka bilo sta od ostalih pesama od Ivanke Stefanovic, kojih ima preko 300 koje je ona snimila kao trajne arhivske snimke, a stampanjem trostrukog CD omogucili su nam da mozemo da cujemo samo mozda 1/6 njenih pesama. Ne razumem uopste rukovodstvo PGP koje ne nalazi za potrebnim da odstampa CD-ove sa svim pesmama od Ivanke Stefanovic, jednog od najraritenijih nasih pevaca svih vremena. Jer ono sto je bila Nada Mamula, Zehra Deovic za Bosnu, to je Ivanka Stefanovic bila za Srbiju. Vrsio sam uporedjivanja njenog stila i dikcije pevanja nekih pesama sa stilom i dikcijom pevanja istih tih pesama od strane drugih raritetnih pevaca, medju kojima su i radio pevaci, pa sa ponosom mogu kazati da je Ivanka svaku tu pesmu, koju se pevali i pre nje i posle nje, otpevala na svoj autentican nacin, ne plagirajuci niciji stil, niti dikciju pevanja, dala svoj pecat svakoj od tih pesama i pokazala kako se pesma moze otpevati na sebi svojstven, a ujedno i na najlepsi odnosno najvrhunskiji nacin do sada. Pa ko je taj ko jos slusa Radio Beograd, pa ce na tom radiju da cuje jedne te iste pesme koje vec znamo, a da nikada necemo cuti njenu verziju ostalih pesama kao sto su Jutros mi je ruza procvetala, Zaplakala stara majka Dzafer begova i mnoge, mnoge druge. Od stampanja njenih pesama svakako bi u prvom redu imala koristi PGP, a takodje i mi zainteresovani. Zahvalan sam unapred svakom onom ko uspe da dodje dodje do bilo koje njene pesme, a koja do sada nije javno objavljena. Preporucujem da pogledate kako Ivanka peva pesmu Andjelija vodu lila na youtube.
mirnikolic- Stalni Clan
Mogu samo da ti kazem da je dobro sto su makar uradili taj trostruki CD. Ne znam sta da bi ti rekli u PGP-u za ovo:
Ko je skoro bio u Makedonskoj 21 zna o cemu govorim.
Pozdrav.
Covece oni ne mogu da urade najpoznatije pesme kako treba a kamoli da izdaju 10 ili vise diskova sa Ivankom.Ne razumem uopste rukovodstvo PGP koje ne nalazi za potrebnim da odstampa CD-ove sa svim pesmama od Ivanke Stefanovic
Ko je skoro bio u Makedonskoj 21 zna o cemu govorim.
Pozdrav.
Boki- MODERATOR
- Drzava/Grad : Srbija
Datum upisa : 14.05.2008
Treba mi pesma Oj ovcare beli jaganjcare, ali ona u kojoj se izmedju strofa cuje blejanje ovaca. Mozda je to original ove pesme od Dragoslava Mihajlovica Kanarinca. Nisam siguran.
mirnikolic- Stalni Clan
Izvoli trazenu pesmu....Dragoslav Mihajlovic Kanarinac - Oj ,Ovcare beli jagancare
Kanarinac- MODERATOR
- Godina : 104
Drzava/Grad : Bern CH
Datum upisa : 14.04.2009
draganmikovic- Srebreni Clan
- Godina : 64
Drzava/Grad : priboj
Datum upisa : 07.02.2010
Kanarinac, sa zakasnjenjem, mnogo hvala na postavi trazene pesme, posebno hvala na celovitosti i cistoci pesme. S duznim postovanjem.
mirnikolic- Stalni Clan
Trazim pesmu Iz Bingule Rade koju najlepse peva pevac cije ime ne znam, koju sam vise puta slusao na Fokus radiju kod Gorana Milosevica, koji nije hteo da odgovori ko peva tu pesmu, rekao je samo pevali su je mnogi, za koju ne znam ko peva (da li Misko Lukic). Napominjem da to nije ni jedan od izvodjaca koji su postavljeni na youtube, niti tu interpretaciju mogu da pronadjem na nekom sajtu, pa ako neko zna ko peva tu pesmu u trazenoj verziji, a ima je pomenuti radio, neka je postavi. Unapred zahvalan.
mirnikolic- Stalni Clan
- Kod:
http://speedy.sh/ZBP78/Misko-Lukic-Iz-Bingule-Rade-2009.mp3
poslusaj dali je ova pozdrav
goga_ch- MODERATOR
- Datum upisa : 08.05.2008
Gogo, ne znam sta ste mi poslali, niti kako se ovaj link aktivira. Molim Vas za objasnjenje.
mirnikolic- Stalni Clan
Hvala za postavljeno
BakiBor- Stalni Clan
- Godina : 52
Drzava/Grad : Bor (Srbija) - Taranto (Italija)
Datum upisa : 24.06.2011
mirnikolic ::Gogo, ne znam sta ste mi poslali, niti kako se ovaj link aktivira. Molim Vas za objasnjenje.
pozdrav iskopiraj ovaj link otvori novu stranu na internetu, klikni da se otvori strana i preuzmi pesmu, ja sam ti postavila od Miska Lukica - Iz Bingule Rade
goga_ch- MODERATOR
- Datum upisa : 08.05.2008
Gogo, ama za ime bozje, nemojte mi ovako slati link, vec ga postavite da ga mogu otvoriti direktno na ovoj strani na kojoj ste ga postavili. Opet Vas nista ne razumem, sta Vam znaci ovakva poruka. Dajte uprostite stvari ili mi uopste na ovakav nacin nemojte udovoljavati. Sta Vam to znaci iskopiraj ovaj link otvori novu stranu na internetu, klikni da se otvori strana i preuzmi pesmu. Tek sad nista ne razumem.
mirnikolic- Stalni Clan
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» stare narodne pesme za sve vas
» Mihajlo Trazi
» Koktel 1974 - Stare narodne melodije iz Srbije
» Lepe stare pesme
» Mihajlo Trazi
» Koktel 1974 - Stare narodne melodije iz Srbije